Projekt NovIKroG

Dobre prakse

V sklopu projekta NovIKroG razumemo krožno javno naročanje kot enega pomembnih mehanizmov za prehod na krožno gospodarstvo, pri čemer javne organizacije naročijo, ponudniki pa dobavijo blago in storitve, ki pripomorejo k zaprtim energetskim in materialnim zankam v dobavnih verigah, hkrati pa se čim bolj zmanjšajo ali preprečijo negativni vplivi na okolje in ustvarjanje odpadkov v celotnem življenjskem ciklu. A ob tem obstaja še veliko neznank, povezanih tako s potrebnimi kompetencami in spretnostmi za izvajanje krožnega naročanja s strani naročnikov in ponudnikov, kot tudi glede tega kako optimizirati procese krožnega naročanja.

Kaj so naša pričakovanja?

Obetamo si boljši vpogled v navedeno tematiko, na podlagi tega pa si želimo izdelati več pripomočkov, ki bodo omogočili olajšanje vzpostavitve postopkov krožnega naročanja oziroma optimizacijo obstoječih procesov krožnega javnega naročanja za vse udeležence.

Dobre prakse bomo delili

Dobre prakse, na katere bomo naleteli med raziskovanjem oziroma jih bomo v projektu pomagali vzpostaviti, bomo delili prek digitalne platforme, krožnega inovativnega centra in prek drugih kanalov.  

Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več