Projekt NovIKroG

Kompetence in spretnosti

Krožna kompetenčna matrika

Krožna kompetenčna matrika opisuje kompetence in veščine, ki bi jih morali imeti strokovnjaki, ki sodelujejo v postopkih krožnega naročanja tako na strani naročnikov kot tudi ponudnikov. Krožna kompetenčna matrika omogoča razumevanje stanja in kompetenčnih potreb tako za sam postopek krožnega naročanja kot tudi optimizacijee sodelovanja z drugimi deležniki krožnega naročanja.

Kako sestavljamo matriko?

Kot osnova so vzeta spoznanja iz obstoječe literature in pa EU kompetenčni okvir javnega naročanja, ki so nadgrajena s prispevki akterjev javnega naročanja (tako ponudnikov kot naročnikov) iz Jugovzhodne Slovenije, da poskrbimo za razumevanje morebitnih posebnosti lokalnih in širšega regionalnega okolja.

Evalvacijsko poročilo o kompetencah

Evalvacijsko poročilo o kompetencah ima obliko samoocenjevalnega okolja, s katerim lahko strokovnjaki in organizacije za krožna naročila ocenijo svojo stopnjo usposobljenosti in organizacijsko zrelost v različnih kompetencah, opredeljenih v matriki kompetenc.

Zakaj poročilo?

Prvič, gre za povsem praktično orodje, ki ga lahko organizacije, ki jih zanima njihova ‘stopnja pripravljenosti’ za javno naročanje. Drugič, orodje bo uporabljeno ko bomo snovali treninge znotraj Inovativnega centra za zeleno in krožno javno naročanje.

Piškotek

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več